Deoarece fiecare lucrare are un titlu, dvs. și consilierul dvs.

2023 PhD Thesis Writing and Research Support in Australia

vă puteți referi cu ușurință la anumite documente, poate comparând lucrarea de astăzi cu una pe care ați completat-o ​​acum câteva săptămâni. De asemenea, vă va oferi șansa de a încerca diferite titluri. De exemplu, dacă intenționați să studiați calitatea școlilor urbane și prima lucrare este o listă de lecturi, ați putea să o numiți „Performanța elevilor în școlile din interiorul orașului: o bibliografie de lucru”.

Știu că acestea par a fi puncte neplăcute – de fapt, sunt model lucrare disertatie puncte neplăcute – dar au un scop important: să faciliteze comunicarea dintre tine și consilierul tău. Acesta este un pas major către un proiect de teză de succes și o experiență valoroasă de învățare.

Sfat: Fiecare lucrare trebuie să includă numele dvs., adresa de e-mail și data. Paginile trebuie numerotate. Dați fiecărui document un titlu, oricât de provizoriu.

Pentru numele lui Dumnezeu, corectează tot ceea ce predai. Nimic nu spune „Chiar nu pot fi deranjat de acest proiect” precum câteva greșeli îngrozitoare. Toată lumea se ridică; ideea este să prindeți aceste erori înainte de a le aplica consilierului dumneavoastră. Evident, veți efectua verificarea ortografică. Faceți asta de fiecare dată când predați un proiect, chiar dacă acesta este scurt și informal. Informal≠ neglijent. Mi-am luat obiceiul de a apăsa pe verificarea ortografică înainte de a imprima, chiar dacă sunt singurul care îl va citi. Până acum, am apăsat tasta funcțională din memorie. De ce sa te deranjezi? Pentru că este ușor și nu vreau să fiu distras de greșeli de scriere în timp ce examinez documentul pentru limbă și conținut. Sau poate doar că sunt profesor și mă notez.

Sfat: Verificați tot ceea ce predați consilierului dvs.

Treci dincolo de verificarea ortografică. Recitiți documentul cu atenție, căutând erorile pe care computerul le-a omis. Software-ul de gramatică nu este încă foarte bun; nu te va împiedica să folosești „acolo” atunci când ai vrut să spui „ale lor”. Și verificarea ortografică nu va prinde greșelile dacă omiteți cuvintele sau semnele de punctuație după tăierea și lipirea. Am învățat toate astea la greu. Fac aceste greșeli în fiecare zi și trebuie să le prind eu.

Deoarece ar trebui să editați și să schimbați textul în mod constant – voi discuta despre asta mai târziu – trebuie să îl corectați de fiecare dată când îl predați. Durează doar câteva minute și arată o adevărată curtoazie față de cititorul dvs. Dacă doriți ca consilierul dvs. să vă citească munca cu atenție și atenție, atunci trebuie să faceți același lucru. Construiește o relație de respect reciproc.

Pe măsură ce citiți de fundal, ar trebui să construiți și o listă de lectură. Sfatul meu este să arătați periodic consilierului dvs. lista. Ea ar trebui să știe ce articole, cărți și site-uri Web folosiți, pe care le găsiți cele mai valoroase și pe care vă așteptați să le citiți în viitorul apropiat. Dacă în prezent vă concentrați asupra unui anumit autor sau fațetă a subiectului dvs., menționați asta. Dacă citiți Tolstoi sau Proust în traducere, explicați ce ediție folosiți. Deschideți toate aceste probleme spre discuție.

De ce ar trebui să vorbești despre lecturi? Pentru cateva motive. În primul rând, consilierul dumneavoastră are probabil câteva opinii bine informate despre sursele dumneavoastră. Ea ar putea crede că aceste lecturi sunt cel mai bun loc pentru a începe sau, alternativ, că sunt mai bine abordate după ce ați mai făcut o altă lectură. Ar putea crede că sursele tale sunt excelente sau le-ar putea considera puțin depășite sau unilaterale. Tot ce este util să știți înainte de a petrece prea mult timp cu ele. Pe măsură ce consilierul tău se uită peste listă, probabil că își va aminti câteva lecturi pe care ar trebui să le verifici și poate o problemă conexă la care ar trebui să te gândești. Dacă întâmpinați probleme în a găsi lecturi utile, asigurați-vă că le menționați. S-ar putea ca consilierul dvs. să cunoască o resursă.

Pe lângă obținerea de noi piste, probabil veți sfârși prin a discuta unele dintre lecturile individuale. Acesta este adesea cel mai bun mod de a trece la un subiect și de a-ți dezvălui propriile idei. De fapt, tu și consilierul tău începeți un tutorial pe tema tezei dvs.

Sfat: Discutați lista dvs. de lectură cu consilierul dvs. Puteți vorbi despre modul în care di=erenții autori abordează subiectul dvs. și puteți obține sugestii valoroase pentru alte lecturi.

În unele domenii, în special în istorie, lectura și discuția dvs. vor acoperi nu numai cărți și articole, ci și documente primare. Scrisorile, pamfletele, tratatele, ziarele vechi și înregistrările județene sunt obiectul cercetării istorice. Ar trebui să începeți să explorați aceste materiale primare pe măsură ce aprofundați subiectul.